Uw woning verkopen? Er zijn meer mogelijkheden voor het verkopen van uw woning dan ‘alles zelf doen’ óf ‘alles uitbesteden’ aan een verkoopmakelaar. Er is minstens ook een derde weg!

Schakel een verkoopmakelaar in

Voor het verkopen van uw woning kunt u natuurlijk een verkoopmakelaar inschakelen. Bijvoorbeeld een uit uw omgeving, die op de hoogte is van de markt en ook weet wat er bij u in de buurt te doen is. Zo’n verkoopmakelaar heeft vaak een netwerk van mensen die op zoek zijn naar woningen in de buurt, zodat een match mogelijk sneller gemaakt kan worden. De makelaar is adviseur en rekent kosten voor de verkoop. Dit zijn kosten die tussen de 1 en 1,5% van de verkoopsom bedragen. In goed overleg spreekt u een percentage af waarvoor de makelaar uw woning gaat verkopen en welke kosten u zonder verkoop kwijt bent. Dit kan ook op basis van no cure no pay. Dit betekent dat u pas betaalt op het moment dat uw woning verkocht is.

Alleen de rondleidingen verzorgen

Wat ook kan is, dat u uw woning zelf verkoopt. In dat geval moet u zelf wat meer doen, maar dan zijn de kosten ook lager. Je huis zelf verkopen kan via sites zoals Makelaarsland.nl. U besteedt dan de logistiek en het papierwerk uit. Het enige wat u hoeft te doen, is het rondleiden van de potentiële kopers door uw woning en u laat alle andere zaken over aan de makelaars van Makelaarsland.nl. Bezoektijden, aanvullende vragen en de onderhandeling over de verkoopprijs gebeurt door Makelaarsland in overleg met de koper. Zij sturen ook de bevestigingsmails en het koopcontract naar de koper en maken, onder andere, afspraken met de notaris over de datum en tijdstip van levering van het onroerend goed. Indien je denkt goed zelf te kunnen verkopen en advieskosten wil besparen is dit een optie.

Via C111 Vastgoedconsultancy uw woning verkopen en overdragen

Een andere methode is uw woning verkopen aan C111 Vastgoedconsultancy. Wij kopen appartementen, woningen en panden in Amsterdam en Rotterdam. Wij ontwikkelen, verhuren en beheren deze woningen en panden. Het grote voordeel van C111 is dat wij zonder voorbehoud financiering kunnen kopen en dus niet eerst een akkoord van de bank nodig hebben. Immers, als verkoper ben je nog niet zeker van verkoop indien zo’n voorbehoud wordt gemaakt. Een gegeven is dat een flink deel van de koopovereenkomsten ontbonden wordt door een voorbehoud. Een ander voordeel is dat er geen courtage betaald hoeft te worden. Dit scheelt al snel 1 tot 1,5% van de koopsom. Ook kan de verkoper na de koop (tijdelijk) in zijn woning blijven wonen indien dit wenselijk is. Dit laatste kan vaak niet indien particulieren de koper zijn, omdat ook zij vaak een woning achterlaten die al verkocht is en op een bepaald moment overgedragen moet worden. Indien u haast heeft kan C111 zelfs binnen een paar dagen een bod uitbrengen en de levering en betaling laten plaatsvinden.

De alternatieven op een rijtje

Uw woning verkopen kan op de bovenstaande manieren en deze zijn allemaal het overwegen waard. Wat wilt u?

  • Een makelaar die mogelijk het netwerk heeft met potentiële kopers voor uw woning of
  • een organisatie die u ondersteunt, waar de kosten wat lager zijn en waar u zelf de verkoop doet of
  • kiest u voor de methode van C111, die snel kan handelen, geen advieskosten vraagt en geen voorbehoud voor financiering maakt; waar gedeeltelijke verkoop mogelijk is en waar u nog even in uw woning kan blijven wonen totdat u iets nieuws gevonden heeft?

Aan u de keuze, maar wij adviseren uiteraard de C111 Methode.

 

Woning verkopen