Zelf je huis verkopen!

Zelf je huis verkopen!

Zelf je huis verkopen. Het is steeds meer gemeengoed. Makelaarsland.nl, zelfverkopen.nl, huis-zelf-verkopen.nl zijn sites die daarop inspelen. Het is een verkopersmarkt en dit maakt het voor de eigenaren van woningen interessant om te onderzoeken of ze hun huis zelf kunnen verkopen.

Voordelen

Zelf je huis verkopen heeft voordelen. Je hoeft geen afspraak te maken met de makelaar, je bepaalt je eigen verkoopprijs en je spreekt je eigen tijden af voor de bezichtiging van je huis. Een ander voordeel om zelf je huis te verkopen is dat je een flink deel van de courtage van een makelaar uitspaart. Je bent dus flexibel en bespaart geld.

Nadelen

De nadelen van zelf je huis verkopen zijn er ook. Het vaststellen van de verkoopprijs vergt marktkennis. Via een marktonderzoek van vergelijkbare woningen in de buurt krijg je een goede indicatie van de verwachte verkoopprijs van de woning.

De vragen van potentiële kopers over de splitsingsakte, de juridische levering, de bouwkundige staat, het energielabel en dergelijke moeten door de verkoper zelf worden beantwoord. Deze vragen zijn soms zo specifiek dat je daar als eigenaar niet altijd op voorbereid bent. Daarnaast moet je als verkoper alle stukken overhandigen die bij jou als eigenaar bekend zijn. Achterhouden van stukken of het niet melden van gebreken kan later op de verkoper worden verhaald.

In een kopersmarkt mis je vaak het netwerk van de makelaar. Immers daar melden zich kopers voor woningen in een bepaald segment en specifieke buurt. 

Tips om je huis zelf te verkopen

  • Het is heel belangrijk om je woning op de juiste manier te presenteren. Zorg voor goede foto’s. Laat deze desnoods maken door een professionele fotograaf. Laat ook 360 graden foto’s maken en een filmpje zodat potentiële kopers meer inzicht krijgen in de ruimte en indeling van de woning. Verder is het een must om plattegronden van de woning met maatvoering toe te voegen.
  • Zorg voor de juiste advertenties op de goede plekken. Laat de advertentie van je huis op Funda plaatsen. Funda heeft per maand 3 miljoen unieke bezoekers en 10 miljoen pageviews per dag. Funda is dan ook de allerbeste advertentieruimte om je huis te verkopen. Zorg dus dat je in zee gaat met een bedrijf die je dat kan bieden. Alleen aangesloten makelaars/adviseurs kunnen advertenties plaatsen op Funda.
  • Gebruik social media om de advertentie van je huis te delen. Het bereik van social media is vaak vele malen groter dan gedacht.
  • Maak gebruik van de NVM open-huizen-dagen. Uit onderzoek van het NVM is gebleken dat je woning sneller wordt verkocht nadat je hebt meegedaan aan de open-huizen-dagen. Van de woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag van oktober 2015, was 12 weken later 30% verkocht. Van de woningen die niet hebben deelgenomen was 17% verkocht. Twee keer per jaar vindt de NVM Open Huizen Dag plaats.

Bel C111!

Last but not least; een goede tip om je huis snel te verkopen is contact op te nemen met C111. Wij kunnen binnen een week een goed bod uitbrengen. Geen voorbehoud van financiering, geen extra kosten, wel snelheid en besluitvaardigheid. Je hebt de koopsom snel op je rekening. Verder denkt C111 graag met je mee over de vervolgstappen. Wil je nog een tijdje in huis blijven wonen? Of permanent in een deel ervan? Wil je de verkoop uitstellen totdat wij een geschikte woning voor je hebben gevonden? Wij zijn flexibel genoeg om de juiste oplossing voor je te vinden.

zelf je huis verkopen