Huis verkopen zonder makelaar

Je huis verkopen zonder makelaar is steeds gebruikelijker. Er zijn veel manieren om zelf je woning op de markt brengen. Van heel simpel ‘Te Koop’ voor het raam hangen, tot gebruik maken van social media of sites die handig op deze ontwikkeling inspelen. Denk daarbij aan makelaarsland.nl, zelfverkopen.nl of huis-zelf-verkopen.nl. In Amsterdam en enkele andere grote steden is er een grote vraag naar woningen. Hier is het dus relatief eenvoudig om zonder makelaar je woning te verkopen. In andere delen van Nederland zijn er dalingen te zien in de verkoopcijfers. Hier is zelf verkopen lastiger en is het inschakelen van een makelaar het overwegen zeker waard.

Voordelen

  • Geen afspraken met makelaars
  • Zelf de verkoopprijs bepalen
  • Geen hoge commissie
  • Zelf bezichtiging inplannen

C111 doet een vrijblijvend bod op uw woning, zonder voorbehoud van financiering, zonder makelaar!  laat hier uw gegevens achter

Waar moet je op letten?

Het vaststellen van de verkoopprijs vergt marktkennis. Besluit je om de verkoop van je huis zelf te doen, dan kun je door een marktonderzoek naar vergelijkbare woningen in de buurt een indicatie krijgen van de te verwachten verkoopprijs van de woning.

Tips: Je huis verkopen zonder makelaar

Mocht je ondanks de nadelen toch kiezen voor het verkopen van je woning zonder makelaar, dan zijn er tal van sites te vinden waarop tips worden gegeven hoe je dit het beste kunt doen. Sommige sites komen met meer dan twintig tips aanzetten. Wij van C111 Vastgoedconsultancy hebben de vijf meest belangrijke en bruikbare tips op een rij gezet:

  • Bepaal de juiste vraagprijs

Het is belangrijk om zelf vooraf een juiste vraagprijs te bepalen. Om je huis vlot te verkopen tegen een goede prijs, moet de vraagprijs marktconform zijn. Via een marktonderzoek van vergelijkbare woningen in de buurt krijg je een goede indicatie van de te verwachten verkoopprijs.

  • Goede foto’s

Het is heel belangrijk om de woning op de juiste manier te presenteren. Zorg dat de foto’s goed zijn en laat ze eventueel door een professionele fotograaf maken.

  • Gebruik de juiste sites

Zoals eerder genoemd zijn er tal van sites waarop je je woning te koop kunt aanbieden. Bij de een is het gratis bij de ander staat er een vergoeding tegenover. Funda is een heel grote betaalde website.

  • Maak gebruik van de NVM open-huizen-dagen

Uit onderzoek van de NVM is gebleken dat je woning sneller wordt verkocht nadat je hebt meegedaan aan de open-huizen-dagen. Van de woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag van oktober 2015, was 12 weken later 30% verkocht. Van de woningen die niet hebben deelgenomen was 17% verkocht.

  • Gebruik social media

Via social media kan je de woning goed onder de aandacht brengen. Gebruik bijvoorbeeld Facebook om je advertentie die op FUNDA staat te delen of maak zelf een professionele ‘post’. Het bereik van social media is vaak vele malen groter dan gedacht.

Verkoop aan C111: snel een goede prijs, zonder kosten

Deze tips helpen je om je woning zelf op een goede manier te kunnen verkopen. Wij van C111 zijn altijd op zoek naar woningen in Amsterdam. Wij kunnen kopen zonder voorbehoud van financiering, zonder extra kosten, met snelheid en meedenkend over jouw persoonlijke situatie. De koopsom staat snel op je rekening. En C111 denkt graag mee over de volgende stappen in het proces. Zo is het mogelijk de verkochte woning tijdelijk te blijven bewonen. Of een deel van de verkochte woning permanent terug te huren. C111 denkt met je mee!