Huis snel verkopen!

8 tips om je huis snel te verkopen:

 

  • Bepalen van de juiste vraagprijs.

Het is vooraf belangrijk om zelf een juiste vraagprijs te bepalen. Via een marktonderzoek van vergelijkbare woningen in de buurt krijg je een goede indicatie van de verwachte verkoopprijs van de woning die marktconform is.

 

  • Contracteer de juiste makelaar.

Om je huis te verkopen is het handig om een goed netwerk achter de hand te hebben. Een makelaar kan je hier goed bij helpen. Kies tevens een makelaar die actief in de buurt is en dus de buurt goed kent. De makelaar kan potentiële kopers dan veel over de buurt vertellen, wat de koop vaak bevordert.

 

  • Presentatie van de woning.

Het is heel belangrijk om de woning op de juiste manier te presenteren. Zorg dat de gekozen makelaar goede foto’s laat maken van de woning door een professionele fotograaf. Vraag voordat je de makelaar contracteert naar zijn portfolio om zo de kwaliteit te controleren.

 

  • Zorg voor de juiste advertentie op de goede plekken.

Laat de advertentie op Funda plaatsen. Funda heeft per maand 3 miljoen unieke bezoekers en 10 miljoen pageviews per dag. Funda is dan ook de allerbeste advertentieruimte om je huis te verkopen.

 

  • Geef je advertentie meer features.

Om je advertentie wat meer in het oog te laten springen kunnen er 360 graden foto’s worden toegevoegd zodat potentiële kopers de ruimtes beter inzichtelijk krijgen. Verder is het een must om plattegronden van de woning met maatvoering toe te voegen.

 

  • Gebruik social media om de advertentie te delen.

Met social media kan je de advertentie goed onder de aandacht brengen. Gebruik bijvoorbeeld Facebook om de advertentie die op Funda staat te delen. Het bereik van social media is vaak vele malen groter dan gedacht.

 

  • Maak gebruik van de NVM open-huizen-dagen.

Uit onderzoek van het NVM is gebleken dat je woning sneller wordt verkocht nadat je hebt meegedaan aan de open-huizen-dagen. Van de woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag van oktober 2015, was 12 weken later 30% verkocht. Van de woningen die niet hebben deelgenomen was 17% verkocht. Twee keer per jaar vindt de NVM Open Huizen Dag plaats.