Beste Makelaar van Amsterdam

Je bent op zoek naar de beste makelaar van Amsterdam. Omdat je je huis goed wilt verkopen. Of juist omdat je een woning wilt kopen in de stad en een makelaar nodig hebt die je je daar uitstekend bij helpt. Maar hoe kies je als woningzoeker of verkoper een makelaar? Hoe weet je wie een goede makelaar is? Hoe kom je erachter wie de beste makelaar is van Amsterdam? Beoordelingen van klanten kunnen de kwaliteit van een makelaarskantoor inzichtelijk maken. Er zijn sites die consumenten een objectief beeld geven over hoe goed een bepaalde makelaar is. Op www.wieisdebestemakelaar.nl worden makelaars vergeleken in Nederland. Op deze website kunnen klanten hun meningen delen over de gekozen makelaar. Op basis van deze recensies vind je de beste makelaar die scoort op de punten die jij belangrijk vindt.

Beoordelingen van makelaars

Het gemiddelde cijfer in 2015 over alle makelaars is een heel nette 7,9. Als we echter kijken naar kantoren die gemiddeld een onvoldoende krijgen, dan daalt dat gemiddelde heel hard naar een 2,9. Wanneer men ontevreden is over een makelaar, dan is men ook echt volledig teleurgesteld. Wat op alle beoordelingssites terug te zien is in beoordelingen, is dat men of  echt tevreden of echt ontevreden is. Wie ‘gewoon tevreden’ is zal niet zo snel een review plaatsen. Immers, de dienstverlening voldeed aan de verwachtingen.

Rapportcijfers in Amsterdam

In Friesland zijn de kopers en verkopers het meest terughoudend met het geven van cijfers, het gemiddelde daar is een 7,0. In Gelderland ligt dat gemiddelde op een 7,5. In Noord-Holland wordt de dienstverlening van makelaars gemiddeld met een 8,3 gewaardeerd. In Amsterdam is dat een 8,9. Dat is een prachtige score voor de makelaars. Maar hoe bepaal je nu wat de beste makelaar is voor jou?

De beste makelaar van Amsterdam communiceert goed, heeft kennis en is toegankelijk

Uit de vele recensies is op te maken welke eigenschappen de als beste beoordeelde makelaars bezitten. De meest voorkomede criteria die klanten van Amsterdamse makelaars noemen zijn:

Communicatie:

De klant vindt het belangrijk dat de makelaar goed en duidelijk communiceert en altijd bereikbaar is wanneer er vragen zijn. Zodat de klant het gevoel krijgt dat hij of zij de enige is waarvoor de makelaar aan het werk is.

Kennis en voorbereiding:

De eerste indruk is natuurlijk altijd het belangrijkst. Veel klanten prijzen makelaars die bij de eerste ontmoeting al voorbereid zijn. Bijvoorbeeld het op voorhand de markt verkennen, het berekenen van een verkoopwaarde en het voorstellen van een verkoopstrategie zien klanten in Amsterdam graag.

Attitude:

Makelaars, en vooral die in Amsterdam, worden toch wel bestempeld als gladde jongens in pak. De klanten hechten echter juist veel waarde aan makelaars die nuchter en toegankelijk zijn.

Courtage:

Naast de eerdergenoemde informatieve kant, beoordeelt de klant de makelaars natuurlijk ook op het financiële aspect. Tussen de in rekening gebrachte kosten, ook wel courtage genoemd, zitten bij makelaars soms grote verschillen. Het kan echter zijn dat er bij een hogere courtage meer werkzaamheden worden verricht door de makelaar. Een goede prijs/kwaliteit verhouding is dus zeer belangrijk en wordt vaak beoordeeld door de klant.

Snel, toegankelijk en uitstekende kennis van de markt: bel C111!

Het is ook mogelijk zonder makelaar je woning te verkopen. C111 is altijd op zoek naar woningen in Amsterdam. Voordelen: Wij kunnen binnen een week een goed bod uitbrengen en je hebt snel de koopsom op je rekening. Geen voorbehoud van financiering, geen extra kosten, geen courtage, wel snelheid en besluitvaardigheid. En uitstekende kennis van de woningmarkt in Amsterdam, vriendelijkheid en toegankelijkheid vinden wij vanzelfsprekende zaken.