Makelaar Rotterdam

Is er sprake van hysterie op de Rotterdamse huizenmarkt? Nooit waren de huizen in Rotterdam zo in trek als nu. Dankzij veel nieuwbouwprojecten heeft de Rotterdamse huizenmarkt zich de afgelopen jaren positief ontwikkeld. In sommige wijken van Rotterdam zijn de prijzen het afgelopen jaar soms met wel 25 % gestegen. Daartegenover is het aanbod van woningen alleen maar afgenomen. Een makelaar in Rotterdam merkt dat de vraag enorm is toegenomen.

Meer transacties

Bij NVM-Makelaars verwisselden in het vierde kwartaal van 2016 45.800 koopwoningen van eigenaar in Nederland, in vergelijking met het jaar ervoor is dat een groei van 15%. In 2016 hebben er in totaal bijna 165.000 transacties plaatsgevonden bij NVM-Makelaars. Ger Jaarsma, voorzitter van NVM-Makelaars, verwacht dat in 2017 de ‘grote groei’ in het aantal transacties er wel uit zal zijn.

In de regio Rotterdam hebben in het vierde kwartaal van 2016 2.592 transacties plaatsgevonden. Ten opzichte van het jaar ervoor heeft hier een groei van 12,2% plaatsgevonden. Rotterdam is booming, het imago zit in de lift en veel wijken ontwikkelen zich positief. Rotterdam is na Amsterdam de snelst groeiende stad van Nederland, blijkt uit cijfers van het CBS.

Te weinig aanbod

Er worden te weinig woning te koop aangeboden om aan de vraag te voldoen. Dit zorgt ervoor dat de woningprijzen relatief snel stijgen. De gemiddelde verkoopprijs van woningen is in het vierde kwartaal 2016 toegenomen. In vergelijking met een jaar eerder is de prijsstijging 8,9%. De stijging in Rotterdam ligt iets onder het landelijk gemiddelde op 7,8%.  De grote vraag en het achterblijvende aanbod zorgen er ook voor dat de verkooptijd van een woning het laatste jaar sterk afgenomen is. In het vierde kwartaal 2016 staat een woning gemiddeld 59 dagen te koop in Rotterdam. In vergelijking met het jaar ervoor is dit een daling van 37%.

C111

Op de Amsterdamse markt is C111 al geruime tijd bezig met het aankopen, ontwikkelen, verhuren en beheren van vastgoed. Het aanbod in Amsterdam is schaars daarom is de Rotterdamse markt voor C111 erg interessant en er is al contact gelegd met verschillende makelaars. Makelaars in Rotterdam staan open voor ons concept en we overwegen de stap naar Rotterdam te maken. Mocht je geen gebruik willen maken van een makelaar uit Rotterdam, maar wel je woning willen verkopen dan zijn wij altijd bereidt een bod op uw woning uit te brengen.

Makelaar Rotterdam