Sinds een tijd is Amsterdam Noord flink in trek bij zowel bedrijven als mensen die een woning zoeken in Amsterdam. Hoe dit komt? Door de razendsnelle ontwikkelingen die dit stadsdeel doormaakt de laatste jaren. Zo kan je hier betaalbaar wonen binnen de ring van Amsterdam. Daarnaast heeft Amsterdam Noord de hipste hotspots aan het water en vestigen zich op de NDSM-werf veel creatieve ondernemers en horeca gelegenheden.

Amsterdam Noord

Nieuwbouw in Amsterdam Noord

Doordat Amsterdam Noord steeds meer in trek is zie je ook het aantal nieuwbouwprojecten toenemen in dit gedeelte van de stad. Zo is er recent een nieuw winkelcentrum opgeleverd in de Banne en wordt er gewerkt aan 34 nieuwe woningen in deze wijk. Een groot voordeel van het wonen in Noord is dat dit stadsdeel de stedelijkheid heeft van winkels, horeca, scholen en vervoer, maar dat er ook veel ruimte en groen is. In Amsterdam Noord worden door de gemeente nieuwe kavels aangeboden voor bouwgroepen, onder andere in Buiksloterham. Deze wijk is in opkomst, er komen hier steeds meer winkeltjes, restaurants en uitgaansgelegenheden. Deze wijk ligt centraal en wordt omringd door water en groen.

De Noordelijke IJ-oevers

De oevers aan het IJ in Amsterdam zijn sinds enkele jaren populair. Ze zijn een hippe plek, waar je terecht kunt om te genieten van cultuur en culinaire hoogstandjes bij één van de vele horeca gelegenheden langs het water. Dit is de ideale plek om te genieten van een lunch of diner of van het mooie weer. Op de Vrije Kade komt een nieuwbouwproject van zeer betaalbare en aantrekkelijke woningen en appartementen.

Betaalbare woningen

De huizenprijzen in Amsterdam zijn op dit moment erg hoog, sinds 2013 zijn de prijzen met 20% gestegen. Voor veel mensen wordt het wonen in de stad hierdoor onbetaalbaar en er wordt dan ook vaak geroepen dat er geen betaalbare woningen meer te vinden zijn in de stad. Dit is niet helemaal waar, een deel van de woningen in Amsterdam Noord is nog wel betaalbaar. En zoals hierboven is beschreven heeft Amsterdam Noord alles en met de aanleg van de Noord-Zuidlijn zal dit gedeelte van de stad heel goed ontsloten zijn en aan populariteit winnen

Ben je met vrienden op zoek naar een woning in Amsterdam Noord of wil je juist je woning verkopen, neem dan vrijblijvend contact op met C111.